Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi

Hvad er Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi?

Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi (BKST) er en meget blid, dybdegående og helhedsorienteret behandlingsform, hvor man søger at skabe balance i krop, sind og ånd igennem det centrale nervesystem.
Denne behandlingsform kan bl.a. give dyb afspænding, og have en god effekt på smerter og spændinger, som bl.a. kan være stress-relateret.
Den biodynamiske tilgang går ud på at komme tilbage til kroppens oprindelige sundhedstilstand.

Som BKST behandler indtager jeg en neutral rolle, og er nærværende og lyttende. Jeg sanser helheden i dig, og lader behandlings processen udfolde sig i det tempo som din krop har brug for. Det betyder, at jeg ikke har en intention om at noget bestemt skal ske under behandlingen. Min intention er at skabe et trygt nok rum, hvor heling kan finde sted.

Behandlingen foregår hands on, med en let berøring på kroppen. Du ligger på en briks, fuldt påklædt, og evt. med tæppe over dig. Der bliver lyttet til hele dig, og de subtile bevægelser i kroppens væske, væv, og energifelter, hvor formålet er at understøtte de selvhelbredende kræfter i dig, og hvor en naturlig bevægelse mod ro ses som dybt helende.

BKST bygger på Dr. William Garner Sutherlands arbejde, som han beskæftigede sig med i de sidste år af hans liv. Her skiftede han fokus fra en mekanisk tilgang, til at lytte med hænderne, hvor fokus blev at lytte til kroppens egen livsenergi, som han betegnede som ‘the breath of life’.

Hvad kan man bruge BKST til?

  • BKST kan bruges til at behandle eller lindre akut opståede problematikker, så som smerter og spændinger i kroppen. Smerter og spændinger kan f.eks. sidde i nakken, ryggen, maven, led, muskler osv. Hjernerystelse, piskesmæld, chok og trauma er et godt eksempel på en akut opstået tilstand.
  • BKST kan bruges til at behandle eller lindre kroniske tilstande. Kroniske tilstande kan også være i form af kropslige smerter og spændinger. Andre eksempler kunne være stress, angst, depression, kompleks trauma, fødselsrelaterede traumer, autoimmune sygdomme, osv.
  • BKST kan bruges til selvudvikling. Er man et sted i livet hvor man føler sig fastlåst i sin hverdag, i sine tanker og mønstre, kan BKST være med til at omorganisere vores indre univers, og pejle os ind på rette spor. BKST kan være et redskab til at gå  dybt ind i kroppen, og hjælpe os med at opdage, og få bevidsthed omkring, traumer der er lagret i vores krop, så vi kan påbegynde en helingsproces.

 

Hvem kan have gavn af BKST?

BKST egner sig til både babyer, børn, unge og voksne, og i alle livets faser. 
Jeg tilbyder behandling til alle aldre.

BKST kan have en gavnlig effekt på bl.a. flg. områder eller tilstande:

Kontakt mig her

og jeg besvarer din e-mail snarest muligt